Informatie voor ouders en verzorgers

Wil jij dat je kind zich sterker gaat voelen, meer zelfvertrouwen krijgt, bewuster is van zijn/haar kwaliteiten en/of minder/geen doelwit (meer) is voor pesters? Of wil jij 'gewoon' dat je kind spelenderwijs in contact komt met zichzelf en met andere kinderen? Dan is misschien de Ik ben sterk groeps/individuele training (Rots & Water) wel iets voor jouw zoon of dochter. Neem vrijblijvend contact op voor overleg over de mogelijkheden.

De training is gebasseerd op het Rots & Water principe. Dit gaat niet alleen over handelen in specifieke situaties (gepest worden, nee durven zeggen, vragen durven stellen), maar juist ook over (lichaams)houding van de kinderen in het algemeen; hoe zij zich bewegen en zich presenteren in het dagelijkse leven en of zij zekerheid uitstralen en voelen. Juist die uitstraling is wat de kinderen zal helpen in vele situaties op vele plaatsen. Daarnaast zal het kind bewuster worden van zijn/haar lichaam en daardoor emoties beter kunnen reguleren en meer op zichzelf kunnen en durven te vertrouwen.

De training is niet alleen voor kinderen die super onzeker zijn, zeer introvert zijn of enorm gepest worden. Ieder kind kan van de training leren en de training kan een mooie toevoeging zijn voor zijn/haar sociale en emotionele ontwikkeling. Kinderen leren emoties van zichzelf en anderen te (h)erkennen en worden bewust van hun eigen (on)handige gedrag in bepaalde situaties.

Kinderen leren dat ze altijd een keuze hebben hoe ze handelen of reageren. Ze leren welke keuzes ze kunnen maken. Dat geeft een fijn en sterk gevoel dat ze zelf de regie kunnen hebben over (lastige) situaties.

De training is aangepast op de leeftijden van de kinderen. Doorgaans zijn  er groepen in de leeftijd van:

  • 4-5-(6) (kleuterklas)
  • 6-7-8 
  • 9-10-11-12-13
  • 13+

Kinderen kijken er vaak naar uit om de oefeningen aan ouders te laten zien en deze samen met hen te doen, ze zijn dan erg trots (ouders trouwens ook). Daarom worden ouders in de training betrokken, maar ook om het intergreren van de geleerde tools toe te kunnen passen in de thuis/school situatie.

Ouders zullen 2 lessen meedoen met de lessen en daarnaast de kidneren thuis begeleiden in het praktisch oefenen.

Ik zal na iedere les een mail sturen met daarin de oefeningen die tijdens de les zijn behandeld. Ook zal ik daarin tips en tools delen die je in de paktijk thuis kan toepassen.

Meest recente reacties

03.12 | 20:58

Beste Lamiye,
Bedankt voor je bericht!
Als je even een mail stuurt dan kan ik je wat beter informatie geven.
Groetjes Debby

18.11 | 00:27

Geachte heer/mevrouw,
Ik zou wat meer info willen erover onder andere de dagen tijdstip en de prijs.

Met vriendelijke groet,

Lamiye can

Deel deze pagina