Ik ben STERK

Ik ben Debby van Hoof. Ik ben 42 jaar en moeder van 2 kinderen: Zoë van 9,5 en Sem van 8 jaar. Ik ben eigenaresse van het bedrijf "Ik ben STERK", waarin ik kinderen en gezinnen coach en begeleid.

Ik geef Trainingen gebasseerd op het Rots & Water principe om o.a. het zelfvertrouwen van kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 te vergroten. Ik werk doel- en kindgericht door dichtbij de beleving van het kind te blijven en het kind in zijn/haar kracht te zetten. Ik werk competentiegericht, dat houdt in dat ik uitga van de kwaliteiten en de krachten van het kind. Vandaaruit kan het kind zich op een positieve en speelse manier (verder) ontwikkelen.

Sinds 2000 ben ik werkzaam in de jeugdzorg. Ik heb op verschillende plekken gewerkt:

  • Groeikrachttrainer bij InMens Training en Coaching
  • Pedagogisch medewerker in een behandelinternaat voor kinderen van 6-12 jaar
  • Pedagogisch medewerker in een crisis/observatietehuis voor kinderen van 0-12 jaar
  • Groepsleider in een jeugdgevangenis voor jongeren van 12-21 jaar
  • Pedagogisch en ambulant medewerker op een dagbehandeling voor kinderen van 5-12 jaar- begeleiding van ouders en kinderen
  • Vrijwilliger in een weeshuis in Zuid Afrika voor kinderen van 0-12 jaar
  • Vrijwilliger bij Challenge day Nederland (bekend van over de streep)
  • Vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk
  • Vrijwilliger bij Humanitas (Homestart) voor opvoedingsondersteuning

Ik heb intensief met kinderen samengewerkt aan het vergroten van competenties en vaardigheden. Ook heb ik ouders begeleid, zodat zij hun vaardigheden in de opvoeding konden vergroten. Opvoeden is soms een kunst en niet altijd gemakkelijk, daar weet ook ik alles van!

Een onderdeel van mijn werk is het trainen en begeleiden van kinderen en gezinnen. Ik ben gecertificeerd in het geven van trainingen zoals: Solide basis (eigenwaarde verhogen en sociale competentie verbetering voor jonge meiden), Equipe (programma voor antisociale en/of delinquente jongeren) en Rots & Water (gecertificeerd door Rots & Water Nederland - Gadaku Institute www.rotsenwater.nl). Ik heb de basiscursus gevolgd en de specialisaties basisschool- breed en autisme. Verder heb ik een SPW4 diploma en heb ik een officieel HBO ervaringscertificaat.

Met deze diverse ervaringen geef ik trainingen met als rode draad Rots&Water (lichaamsgericht werken).

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich goed en zelfverzekerd voelen: thuis, op de club, op straat en op school.
Helaas is dat niet altijd het geval. Sommige kinderen voelen zich onzeker, voelen een hoge prestatiedruk, durven zichzelf niet te laten zien of zijn bang om voor zichzelf op te komen.
Sommige kinderen worden hierdoor gepest of gaan pesten, ze worden eenzaam of juist heel snel boos.
Ze krijgen een grote mond, gaan clownesk gedrag vertonen, trekken zich terug, of laten ander onhandig gedrag voor zichzelf én anderen zien.
Ik gun ieder kind vertouwen in zichelf, daar ligt de basis voor alles in het leven!

Ik gun kinderen dat ze geloven in zichzelf, zich (Slim) Sterk voelen en hun emoties (h)erkennen waardoor ze handige(re) keuzes kunnen maken in lastige situaties.

Ik geniet enorm als ik kinderen zie groeien in hun ontwikkeling en zie dat ze steeds meer durven, keuzes kunnen maken, handiger worden in sociaal contact en meer zelfvertrouwen krijgen. En bovenal dat ze veel plezier hebben (met elkaar) tijdens de training, zonder plezier kan niemand leren. Daarom begeleid ik en geef ik met heel veel liefde en passie de Ik ben sterk (Rots & Water) training met mijn bedrijf:"Ik ben STERK".

Meest recente reacties

03.12 | 20:58

Beste Lamiye,
Bedankt voor je bericht!
Als je even een mail stuurt dan kan ik je wat beter informatie geven.
Groetjes Debby

18.11 | 00:27

Geachte heer/mevrouw,
Ik zou wat meer info willen erover onder andere de dagen tijdstip en de prijs.

Met vriendelijke groet,

Lamiye can

Deel deze pagina