De groet

We doen de Rots&Water groet voordat we samen gaan werken. We beloven dat we elkaar respecteren, geen pijn doen en ons aan de regels houden.

Niet uit laten dagen

Kinderen leren dat ze zich kunnen concentreren, juist ook als ze worden uitgedaagd of afgeleid.

Chinees boxen

Kinderen leren met het spel Chinees boxen zowel de rots als water kwalitiet toe te passen. Ze ervaren dat het soms handig is om rots te zijn en soms handig is om water te zijn.

Wreeftrap

De wreeftrap is een oefening waar kinderen veel zelfvertrouwen uit halen. Ze ervaren dat ze sterk zijn en zich kunnen verdedigen als dat echt nodig is.
Soms wissel ik dit af met slaan tegen een kussen.

Stevig staan

In deze oefening, ook wel de "goede vriend" genoemd, leren kinderen vertrouwen op zichzelf en op elkaar. Door stevig te gaan staan kan zelfs een vriend op jou leunen. Wat ben jij sterk!

Stop

Kinderen leren voor zichzelf op te komen door stop te zeggen met daarbij de juiste lichaamshouding en gezichtsuitdrukking aan te nemen. Stop betekend ook echt stop!

Chinees boxen

Hier zie je duidelijk dat het meisje links rots is, ze valt om, omdat het meisje rechts sterk staat en haar handen als water terug trekt.

Wreeftrap

Bij deze oefening leren kinderen zichzelf ook te beheersen. De trainer geeft aan wanneer je mag trappen, namelijk nadat je volledig sterk en rustig staat.

Sterk als een rots

Bij Rots&Water leer je sterk te staan als een Rots.
Rots betekend; Ik ben Sterk voor mezelf, ik weet wie ik ben, ik weet wat ik wil en ik kan goede keuzes maken.

Afweren

Kinderen leren zichzelf verdedigen en tegen een stootje te kunnen. Ze moeten goed kijken naar de intentie van de ander en daarop reageren. Dit geeft zelfvertrouwen.

Chinees boxen

Kinderen ervaren om balans te houden op verschillende ondergronden. Hierdoor leren ze steviger en dus zelfverzekerder te staan.

Plankje doorslaan

In de laatste les slaan kinderen (9+) een plankje door midden, een enorme boost voor het zelfvertrouwen. Zowel kinderen als ouders zijn beretrots!

Stop hou op

Hoe kom je op een goede en sterke manier voor jezelf op?

Chinees boxen

Wanneer ben je water en wanneer rots?

Plankje doortrappen

Kinderen van 5-7 jaar zullen tijdens de training een plankje doortrappen (soms doorslaan). Het geeft ze een grote boots aan zelfvertrouwen. Daarnaast geeft het ouders een enorm gevoel van trots op de laatste trainingsdag!!

Plankje doorslaan

Alle kinderen mogen een plankje door slaan/ trappen. Een echte vertrouwensboots ter afsluiting van de toffe training. Wat stralen de kinderen (en ouders) na afloop!

Complimentenkaartjes

Regelmatig deel ik complimentenkaartjes uit of laat ze voor zichzelf of een ander kiezen. Dit versterkt het eigenwaarde en zelfvertrouwen van het kind. Kinderen groeien van complimenten en horen graag hun kwaliteiten. Ook leren ze om zichzelf een compliment te geven.

Ouders

Ouders doen ook mee. 1 gewone les en de afsluiting is met ouders. Zo kunnen ze zien en ervaren wat kun kind bij Rots & Water leert en doet

De plankjes

Tijdens de laatste les slaan of schoppen of slaan de kinderen een plankje door. Dit geeft de kinderen een enorme boost aan zelfvertrouwen. Ze mogen de plankje altijd eerst zelf versieren.
Dit is altijd een grote happening en zowel ouders als kinderen zijn super trots

Afsluiting

Trotse kinderen (én ouders) die hun plankje doorgeslagen hebben en een diploma gekregen hebben

Gezinstraining

Bij de gezinstraining doet het hele gezin mee (vanaf 4 jaar) aan de oefeningen en ervaren de kwaliteiten van de elkaar. Er is ruimte voor veel plezier en er ontstaan openingen die er daarvoor (nog) niet waren.

Individuele training

Ik geef individuele begeleiding aan kinderen. Door middel van creatieve activiteiten, drama, spel en rots & water oefeningen.
Regelmatig zet ik ook het schatgraversspel of complimentenspel in waarin kinderen na 'moeten' denken over zichzelf en wat ze ergens van vinden. Door middel van dit spel verzamelen ze spelende wijs hun kwaliteiten wat hun zelfvertrouwen en inzicht in zichzelf geeft.

Ik betrek ouders altijd bij de begeleiding.

Samenwerking

Rots & Water training in samenwerking met Rosanne van de Laarse van de kinder-en Opvoedcoach in Alpen a/d Rijn

Workshop Hiphop Week

1 daagse introductie workshop. Kort ervaren wat Rots & Water is.

BSO Sks Alles kids

Op Diverse locaties van Bso Alles Kids, LEUK Ypenburg en SkippyPepijn geef ik workshops (4 weken) om kinderen in contact te brengen met Rots & Water.

Ook geef ik volledige (8 weken) trainingen aan kinderen via de BSO

Workshop Hiphop Week

Vertel het me en ik zal het vergeten.
Laat het me zien en ik zal het onthouden.
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken!

Workshop Ik ben STERK

Een gratis workshop om ouders en kinderen kennis te laten maken met Rots & Water

Meest recente reacties

03.12 | 20:58

Beste Lamiye,
Bedankt voor je bericht!
Als je even een mail stuurt dan kan ik je wat beter informatie geven.
Groetjes Debby

18.11 | 00:27

Geachte heer/mevrouw,
Ik zou wat meer info willen erover onder andere de dagen tijdstip en de prijs.

Met vriendelijke groet,

Lamiye can

Deel deze pagina